22-23 (2013)

  • Har begynt å lese Tamas Dobozy’s Siege 13, en bok med tretten noveller om beleiringen av Budapest i avslutningen av andre verdenskrig. En hendelse full av veldig ofte unødvendig misære. Oversatte en av novellene The Encirclement til esperanto og fikk den publisert i Beletra Almanako i fjor. Veldig spent på hvordan de 12 andre novellene stiller seg til ‘the Encirclement’
  • Gjennomførte min første runde med Fiasco forrige uke. Fiasco er et fortellerspill som handler om personer med “store ambisjoner og lav impulskontroll”. Vi var fire stykk og spilte The Ice, spilte fire personer, med hver sin agenda og ulike relasjoner til hverandre, på en forskningsbase i Antarktis. Spillet er strukturert på en måte hvor man tures om å skape scener og spille ut disse. På denne måten har spillet mye til felles med improteater hvor handlingen skapes underveis. Min lagersjef som hadde eller hadde hatt en romantisk relasjon til flere av de andre personene, inklusive liket som ble funnet tidlig i spill, endte opp som maskot på tivoli. Vil man se hvordan det fungerer i praksis kan man titte på denne episoden av TableTop.
  • Har kjøpt biletter til ferien. I august tar jeg toget nordover i Norge og deretter sørover i Sverige.