20 (2013)

  • Leste nettopp Teju Coles Open City for andre gang. Har fortsatt vanskelig for å beskrive den, eller fortelle om hva den egentlig handler om. Den beskriver hvordan en ung nigeriansk lege vandrer i New York og i Brussel, de observasjoner han gjør og de samtaler han har med ulike mennesker. Boken har tilsynelatende ikke et helhetlig tema, ikke engang en riktig slutt (den slutter i et resonnement om fugler som døde i møte med Frihetsgudinnen). Med sine 160 sider er den spekket med informasjon (var tvunget å lese betydelig saktere enn hva jeg vanligvis gjør) til tross for hoveddelen av handlingen er samtaler og tankerekker. Har kommet fram til at den i stor grad (men ikke utelukkende) handler om identitet, forventninger og hvordan man forstår bakgrunn og historie. Leste nettopp at begreppet Open city er en erklæring i krig at man har lagt ned forsvaret av en by og således en ønske om at den skånes for kamp1
  • Til slutt har jeg fått i stand sykkelen for sesongen og skal begynne å sykle til jobb. Har byttet slange og sete, vasket og skrudd.
  • Mast Mast med Nusrat Fateh Ali Khan Qawwal
Fotnoter/piednotoj:
  1. Wikipedia: Open city []